Associació d'Empresaris de Clubs Catalans de Fitness

ADECAF, Associació d'Empresaris de Clubs Catalans de Fitness

Cercar
Estàs a  |  Inici  |  Recull de premsa
Català  |  Castellano

Recull de premsa

Nou títol universitari d'expert en gestió de gimnasos i centres de wellness a Espanya

Mercado fitness - Mercado Fitness, 21.11.2013

En 2014, l' Universitat Ramón Llull, d' España, i l' Associació Catalana d' Empresaris de Gimnasos (Adecaf), promouen el títol universitari d' especialització “Expert en Estratègies de Gestió en Centres de Fitness, Wellness i Esportius". La formació, que compta amb 4 mesos de duració, està dirigida a professionals de l' activitat física i l'esport.

“Es tracta d’una proposta formativa altament especialitzada i rigorosa, impartida per un grup de professors amb  una extensa trajectòria. Davant l’actual dimensió del sector del fitness, els  recursos i  la formació dels nostres equips és més important que mai”, senyala  Enric Sebastiani, coordinador de la carrera.

Durant la formació, que tindrà lloc de febrer a maig 2014, es brindaran coneixements de gestió d’ operacions, planificació, administració de recursos econòmics i financers, direcció de personal, marketing  i organització d’esdeveniments. El cost de la capacitació és de 1.700 euros a ser abonats en dues pagues. La preinscripció es realitzarà fins el 17 de gener.

Per més informació sobre el Títol d’Expert en Estratègies de Gestió en Centres de Fitness, Wellness i Esportius visita: www.blanquerna.url.edu

ELS GIMNASOS ES MOBILITZEN COJNTRA L'EFECTE DE L'IVA

el Periódico - el Periódico, 28.10.2013

4.200 persones van fer "fitness" en una macrosessió en defensa del sector. 

Va ser una espectacular jornada de reivindicació i exercici, a parts iguals, en ple centre de Barcelona. L'objectiu era que la ciutat segueixi sent una de les grans capitals esportives del món malgrat els greus efectes de la pujada de l'IVA fins al 21% en el sector. Més de 4.200 persones van prendre part ahir en la macrosessió de fitness convocada pels centres esportius públics i privats amb motiu del Dia del Fitness a la confluència del passeig de Gràcia amb Provença. 

La sessió va ser dirigida per un total de 60 instructors dels diferents gimnasos participants de tots els districtes barcelonins. La marabunta va integrar tant socis d’aquests centres com famílies completes, entregats als ritmes que es desplegaven des de l’escenari. Ni tan sols els polítics, amb el president Artur Mas i l’alcalde Xavier Trias al capdavant, es van perdre l’animada trobada. 

El missatge llançat pels convocants en un manifest va quedar clar: l'esport compta amb centenars de milers de parcticants a Barcelona, per als quals representa un motor de salut, a més a més d'un gran estalvi per al sistema santiari i de generació de molts llocs de treball a la ciutat. I la pujada dels impostos ha perjudicat notòriament els centres esportius, ja que s’ha sumat a una crisi que ha fet perdre socis a molts clubs barcelonins. 

Per aquest motiu, els firmants (des dels privats –Dir, Metropolitan, Duet, Holmes Place i altres– fins als equipaments municipals) van demanar que es revisi l’IVA i el suport de la ciutadania. 

Article complet (JPG, 1,23 Mb)

Hortensia Vigil: “El govern ha de cuidar més l'activitat física”

Munideporte.com, 28.10.2013

En declaracions exclusives al programa "Al Límit", de Ràdio Marca, Hortensia Vigil, presidenta de la Federació Nacional d'Empresaris d'Instal · lacions Esportives (FNEID), va mostrar el descontentament generalitzat dels centres de fitness pel tracte que reben per part del Govern. Ha assenyalat que "s'ha de cuidar més l'activitat física".

Vigil va afirmar sentir-se molt preocupada per la situació dels centres de fitness, que en els últims anys han vist reduïts els seus ingressos: "Les dades són alarmants i ja hem fet arribar al ministre nostres demandes, però, tot i així, la nostra petició perquè baixi l'IVA segueix sent un tema complicat. Ell ha delegat la situació al secretari d'estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, amb qui ens reunirem per explicar els nostres plantejaments, però sabem que de vegades hi ha raons polítiques i econòmiques que fan que les coses siguin difícils d'aconseguir ".

FITNESS DAY

Europa Press - Europa Press, 27.10.2013

Artur Mas ha participat amb la tinenta d'alcalde Maite Fandos a la primera edició del Fitness Day, un esdeveniment esportiu que ha celebrat la seva primera edició a Barcelona amb una "masterclass" a la que han assistit al voltant de 4.000 participants, i que suposa la clausura de la campanya de l'Ajuntament #esportabarcelona, per a promocionar l'esport entre els ciutadans. 

Més de vuitanta centres públics i privats de Barcelona s'han adherit a la campanya amb més de 150 activitats durant la nit de divendres i el mati de dissabte, recordant que Barcelona és la primera ciutat d'Europa en relació al nombre de persones apuntades en centres esportius i la tercera del món després de Denver i San Diego. 

3 DE CADA 10 PERSONES QUE ANAVEN AL GIMNÀS S'HAN DESAPUNTAT

TVE, L'informatiu cap de setmana - TVE, L'informatiu cap de setmana, 27.10.2013

3 de cada 10 persones que anaven al Gimnas s’han desapuntat el darrer any. El sector busca afrontar la crisi amb idees imaginatives com la que ha aplegat avui a la ciutat de Barcelona una masterclass al carrer.

Fent esport al carrer però la intensió és que totes aquestes persones tornin al gimnàs. Amb aquesta gran sessió, el Fitness Day, es tanca la campanya que ha engegat l’ajuntament amb el recolzament del sector tan públic i com privat, on s’intenta aplegar un major nombre d’abonats.

La fuga de socis actual és del  30% degut a l’increment de les tarifes i per la situació actual. Unes 300.000 persones abonades als centres esportius són les que hi ha actualment, però cada cop hi ha més gent practicant esport al carrer.

L’increment de 13 punts de l’IVA, ha comportat que més de la meitat dels centres de fitness hagin perdut un 30% dels socis i dels ingressos.

“La Situació d’alarma es dispara quan es proposa tocar l’IVA, en un sector on no tenim grans marges i on ja s’havia fet prèviament a Portugal amb conseqüències molt negatives” afirma Toni Brocal, president de la patronal de clubs de fitness de Catalunya.

Primer van ser els Low Cost, i després les franquícies estrangeres, les que han arribat a Catalunya. I es que fer exercici millora la  salut física i psíquica. És un moment per reflexionar, millorar l’autoestima i fer vida social.

ELS INGRESOS DEL SECTOR HAN DESCENDIT UN 40%

Radio Marca - al límite - Radio Marca - al límite, 25.10.2013

Declaracions exclusives al programa Al Límite de Radio Marca del president de l’ADECAF, Toni Brocal, on exposa la problemàtica actual que estan tenint els centres de fitness de Catalunya.

“La situació és greu, el negoci ha caigut un 40%  des dels inicis de la crisi ” afirma Brocal. El pitjor dels casos ha estat degut a l’increment de l’IVA en 13 punts, que des de fa un any ofega als clubs de fitness. Molts d’ells no han volgut aplicar aquest augment al client i per tant el marge s’ha perdut pel camí i l’han assumit els centres en la seva totalitat.  

A més a més “la situació econòmica tampoc ajuda, els primers clients que s’han donat de baixa són aquells que estaven apuntats al gimnàs però no hi anaven. Les persones desocupades en canvi han augmentat la seva afluència als centres perquè això ajuda a quidar-se i sentir-se bé”, exposa el president de l’ADECAF.

La competència ferotge és un altre dels problemes, hi ha centres que es mantenen només amb una quota mensual de 12 euros, els denominats Low Cost, tots aquells que cobren menys de 20 euros, incloent IVA, de quota. “S’ha d’acceptar que aquest tipus de model de negoci ja ha afectat a altres sectors. En el sector del fitness no ens ha de sorprendre que en un model com aquest no hi hagi un professional tècnic per atendre a l’usuari, amb el problema que això comporta i les seves possibles conseqüències. Per tant ens trobem en que no hi ha un assessorament al client, això pot complir la seva funció per persones que ja tenen una experiència o un coneixement en l’entrenament. Però s’obra un interrogant; On comença i on acaba el que és sà pel practicant” comenta Toni Brocal.

En general totes les comunitats estan en la mateixa situació, tots els índex són a la baixa. El que es demana des de la patronal ja no només és tornar a l’IVA reduït, cosa que ja s’ha gestionat i demanat a les diferents personalitats responsables del govern. Si no que també passa per considerar l’aportació que fa el sector del fitness en la salut dels ciutadans.” Aquests ciutadans aporten una menor despesa per la sanitat de l’estat es podria buscar la manera de que això també es tingui en conte, cosa ja considerada en altres països” afirma Brocal. 

ELS GIMNASOS, EN BAIXA FORMA

El País , 21.10.2013

La patronal catalana del sector calcula que els ingressos dels centres de fitness han caigut un 40% des de l'inici de la crisi. 

La patronal calcula que des del setembre de 2012, quan el govern central va incrementar el tipus impositiu de l'IVA a serveis proporcionats a persones físiques que practiquen esport, la pèrdua global d'usuaris als gimnasos catalans ascendeix al 30%. "La pujada de l'IVA ha suposat un agarbant important per la situació del sector. Els usuaris que hem perdut han abandonat o han marxat als gimnasos de baix cost", lamenta el president d'ADECAF, Toni Brocal. Els empresaris catalans insisteixen que els centres Low Cost i els serveis autònoms d'entrenadors personals han collat la precària situació econòmica que arrosseguen des dels inicis de la crisi. "Ens estem trobant amb persones que entrenen al carrer els seus clients per una quota mensual de 12 euros. És molt difícil competir contra això, afirma Brocal. 

 

El president de la patronal apunta que la major caiguda del sector s'ha evidenciat en "una reducció del 70% dels ingressos atípics". Això es, els serveis aliens a les operacions usuals dels propis gimnasos com els entrenadors personals. Per a pal·liar aquestes pèrdues, els empresaris catalans han apostat per l'entrenament personal en grups reduïts: "Una de les poques maneres que hem trobat per millorar les xifres és canviar les activitats d’entrament personal individual per activitats en grup. Són grups reduïts, de 12 persones, on es treballa més però en menys temps", senyala el president de l'ADECAF. 

 

Podeu llegir tota la notícia de EL PAÍS, al següent enllaç:

Article complet (PDF, 635 Kb)
Seccions:
Inici  |  Associació  |  Notícies  |  Galeria Fotos  |  Contactar
© 2021 ADECAF, Associació d'Empresaris de Clubs Catalans de Fitness.
Tots els drets reservats. Nota Legal  |  Mapa Web
powered by: dommia